Ontspannings massage

Ontspanningsmassage is een therapeutische massage om spieren en spiergroepen te stimuleren, te activeren, te doorbloeden en te ontspannen. Ook is ontspanningsmassage erop gericht insluipende problematiek en veranderingen in het spierweefsel te bestrijden. Ontspanningsmassage helpt iemand bovendien van zijn vermoeidheid af en werkt ontgiftend. De spiercellen scheiden namelijk allerlei afvalstoffen af in de vloeistof tussen de cellen, in hetzelfde vocht waar ze hun voedsel uit putten. Door massage brengt men de vloeistof die de cellen omringt in beweging. Dat vergemakkelijkt de afvoer van de stofwisselingsslakken, waardoor men zich prettiger voelt en sneller herstelt van vermoeidheid of spierpijn. Ontspanningsmassage is een aangename en natuurlijke manier van voor jezelf zorgen. Het ontspant en geeft nieuwe energie. Spanning veroorzaakt door stress of zorgen wordt door een ontspanningsmassage verzacht of weggenomen. Het lichaam komt tot rust en de geest kalmeert.

De mensen zijn natuurlijk al langer bekend met fysiotherapie en trekken dan vaak de conclusie dat een massage toch ook wel bij een blessure zou moeten horen, maar waarom zou je niet eens gemasseerd worden, om even aan de dagelijkse drukte te ontsnappen, waardoor je weer geestelijk en lichamelijk beter in je vel komt te zitten, toch wel fijn als dat jasje om je heen ontspannen is.

Wetenschappelijk is bewezen dat massage het aantal bloedcellen laat toenemen met als gevolg verhoging van de immuniteit, dat door aanraking het hormoon oxytocine vrijmaakt, een flinke hoeveelheid van dit hormoon in je lichaam bevordert het ontspannen van spieren en brengt de bloeddruk omlaag.

Wat is dus het doel van een massage, lichamelijke en geestelijk conditie van de mens te bevorderen, waardoor b.v. een betere circulatie in de spieren, heel goed voor de ouder wordende mens, vergroot de mate van beweeglijkheid, ontwatering van de spieren, voorkomt verzuring, rug nekklachten en ach zoveel meer, maar eigenlijk is er wel voor iedere klacht een massage……..

Maar het allerbelangrijkste van een massage is toch, even stil staan bij jezelf, even contact maken met jezelf, weer bewust worden dat je lichaam je iets te vertellen heeft.