Move Outside

Running

We kennen allemaal  het filmpje van de ontbijtkoek aan een stokje bungelend in een zwembad om het jongetje naar de eindstreep te krijgen.  Of het nu een medaille, een heerlijke massage na een sportevenement of het behalen van een doel is, het stellen van een doelstelling helpt je bij het uitvoeren van je wensen.

Ik zal je niet de belofte doen dat je 5 kilometer leert hard te lopen in 4 weken of de mogelijkheid om met een sprong over een gebouw te springen. In feite werkt het zo nu eenmaal niet. Er zijn velen die wel deze strategie, om te leren hardlopen, hebben geprobeerd… en daar niet in slagen. Dat is niet fijn en weinig motiverend.

Als je op internet zoekt naar het doel om in één tot twee maanden te leren om 5 kilometer hard te lopen, zal je niet veel resultaten tegen komen, maar geloof me, het levert wel meer lopers op die er van houden om hard te lopen en nog goed presteren ook. Als je eenmaal iets graag wilt, wil je meer…

Laten we eerlijk zijn – hoeveel van jullie zijn in staat om op tijd ergens aan te komen (er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen). Leren hardlopen werkt op dezelfde manier. Het leven gaat door, een gebrek aan slaap ontneemt je de energie en je prestaties en motivatie worden beïnvloed door nog een heleboel andere variabelen. Als je hier mee rekening houdt en ook rekening houdt met de mate waarmee je lichaam zich hier op kan aanpassen zal je zien dat je efficiënter vooruitgang boekt en ondertussen ook nog veel plezier ontleent aan het hardlopen. Overigens betekent dit gewoon dat je er een tandje bij zet op de dagen dat je je goed voelt en beetje gas terug neemt op de dagen dat het wat minder gaat.

tarief per les € 3,75.