Cupping Massage

Cupping massage is een Chinese, zeer diepgaande, massage techniek om hardnekkige plaatselijke pijn- en energieverstoringen te behandelen.

Waarvoor is Cupping massage goed?

Cupping massage kan gebruikt worden voor een veelvoud aan klachten: pijn in spieren en gewrichten, rugpijn, hoofdpijn, migraine, nekpijn, schouderpijn verklevingen, cellulite etc.

Welke toepassingsgebieden kent cupping?

– opheffen blokkades
– bindweefselmassage
– triggerpoints
– cellulitebehandeling
– lymfedrainage

Werkwijze

Er worden diverse cups op de meridianen, pijnlijke plaatsen of verklevingen geplaatst en rustig heen en weer geschoven, zodat de huid licht opgetild wordt.

Gifstoffen in spieren en gewrichten worden niet altijd even makkelijk door het lichaam afgebroken wat kan zorgen voor blokkades en ongemakken. Bij een Detox-cupping massage worden gifstoffen aan het huidoppervlak gebracht en de doorbloeding in spieren en weefsels sterk verbeterd. Daardoor kan het lichaam de toxines veel eenvoudiger afvoeren en voel je je na de massage mentaal en fysiek een stuk fitter. Tegelijk wordt de emoties die bij de drukpunten horen ook ‘losgetrild’, met als gevolg algehele ontspanning.

Pijn verminderd aanzienlijk of verdwijnt zelfs geheel.

Doet Cupping massage pijn?

Dit is sterk afhankelijk of er blokkades of verklevingen zijn. Dan is er sprake van enige pijn. Natuurlijk is de zuigkracht wel voelbaar en na afloop is er een rode of blauwe plek op de huid zichtbaar, die soms in de daaropvolgende dagen blauw wordt.